Hondenvoer

De beste manier om honden onze liefde te tonen, is door ze goede voeding te geven. Want goede voeding is essentieel voor het welzijn en de gezondheid van onze honden. Kies daarom altijd voor het beste voer voor jouw hond!

Je zult in onze online winkel geen grote bekende hondenvoermerken vinden, omdat deze helaas vaak niet de kwaliteit hebben die wij zoeken voor onze honden.

De hondenvoerproducten die je bij ons kunt vinden hebben een hoog vlees- of vispercentage, gezonde ingrediënten, geen onnodige vulstoffen en ook geen dierlijke bijproducten (ongedefinieerd slachtafval) of plantaardige bijproducten (ongedefinieerd fabrieksafval). Jouw hond zal ze heerlijk vinden!

LEES MEER >>>

Filters

Resultaat 1–12 van de 21 resultaten wordt getoond

Je bent wat je eet

Ze zeggen weleens: ‘Je bent wat je eet’. Dit geldt voor ons, maar zeker ook voor onze honden. Wij kunnen zelf kiezen wat we eten, maar onze honden zijn afhankelijk van wat wij ze te eten geven. Wij zijn ervan overtuigd dat honden een betere kwaliteit van leven hebben, gelukkiger zijn en langer leven als ze gezonde voeding krijgen.

Beste hondenvoer

Wat is het beste voer voor jouw hond? Het antwoord is simpel gezegd: gezond hondenvoer. Gezond hondenvoer verkleint het risico op ziektes en aandoeningen. Sommige gezondheidsklachten kunnen zelfs helemaal verdwijnen. Gezonde voeding houdt de dierenarts op een afstand en kan ook de levensverwachting van jouw hond verhogen. Elke hond is daarbij uniek en heeft een andere voedingsbehoefte. Zo kan een Herdershond bijvoorbeeld een andere voedingsbehoefte hebben dan een Chihuahua. De Herdershond kan misschien meer behoefte hebben aan kwalitatieve proteïnen en de Chihuahua kan misschien meer behoefte hebben aan gezonde koolhydraten. Zolang het maar gezonde voeding is.

Wat is gezond hondenvoer?

Gezond hondenvoer is gevarieerde voeding, dat past bij het maagdarmstelsel van een hond. Ook bevat gezond hondenvoer een hoog percentage kwalitatief hoogwaardige dierlijke eiwitten en vetten en geen ongezonde koolhydraten en goedkope vulmiddelen. Gezond hondenvoer is puur, natuurlijk en zo onbewerkt mogelijk. Uiteraard houd je bij hondenvoer ook rekening met de specifieke gezondheidssituatie van jouw hond.

Honden zijn carnivoren

Mensen zijn alleseters en hebben een relatief lang maagdarmstelsel voor het goed kunnen verteren van plantaardige eiwitten. Honden hebben een heel ander maagdarmstelsel dan mensen. Het maagdarmstelsel van een hond is korter en heeft een hogere zuurgraad. Het is met name ontworpen voor het verwerken van vlees en dierlijke eiwitten. Weliswaar zijn honden ook alleseters, maar het zijn voornamelijk carnivoren. Dit zie je ook wel terug aan hun snijtanden, gemaakt voor het knippen of verscheuren van vlees. Kwalitatief hoogwaardig vlees zou daarom het hoofdbestanddeel moeten zijn van een gezond dieet voor honden.

Variatie is belangrijk

Honden hebben net als mensen gevarieerde voeding nodig. Gevarieerde voeding voorkomt niet alleen bepaalde voedingstekorten of voedingsoverschotten in het lichaam. Het helpt ook om de darmflora en het immuunsysteem van jouw hond gezond te houden. Laat je dus niet wijsmaken dat jouw hond elke dag hetzelfde voer moet eten. Ga juist lekker variëren, afwisselen en mixen. Als jouw hond hieraan moet wennen, doe het dan in hele kleine stapjes. Bijvoorbeeld door ingrediënten eerst een klein beetje met elkaar te vermengen.

Variëren met hondenvoer

Hoe kun je variatie aanbrengen in het dieet van jouw hond? Je kunt variëren door jouw hond bijvoorbeeld minimaal drie of vier verschillende soorten dierlijke eiwitbronnen aan te bieden, zoals lam, kalkoen, rund en zalm. Je kunt ook variëren met verschillende merken en met verschillende soorten hondenvoer. Of door bijvoorbeeld verse en gezonde ingrediënten aan het dieet van jouw hond toe te voegen.

GERELATEERD: 10 Verse Superfoods Voor Jouw Hond

Vers vlees hond

Wij zijn een groot voorstander van vers vlees en verse ingrediënten voor honden. Dit betekent overigens niet dat het vlees altijd rauw moet zijn. Rauw vlees is niet voor alle honden geschikt of voor alle hondenliefhebbers een optie. Het vlees kan bijvoorbeeld ook zacht gestoomd, gekookt of gedroogd zijn. Onze hondenvoerproducten bevatten een zo hoog mogelijk percentage vers vlees en zoveel mogelijk verse, gezonde en natuurlijke ingrediënten.

Kwaliteit hondenvoer

Het grote merendeel van het enorme aanbod van hondenvoer is helaas niet van goede kwaliteit. Dit komt doordat de wetgeving op het gebied van hondenvoer minder streng is dan de wetgeving voor voeding voor mensen. Hondenvoerfabrikanten zijn bijvoorbeeld niet verplicht om precies aan te geven wat er in het hondenvoer zit, hoe het gemaakt is en wat de herkomst van de ingrediënten is. Je weet dus meestal niet precies wat er inzit. Daarbij belandt het afval uit slachthuizen en fabrieken dat niet geschikt is bevonden voor menselijke consumptie vaak in hondenvoer. Hier zijn onze honden helaas de dupe van.

Gezondheidsproblemen bij honden

Het gebrek aan kwaliteit van hondenvoer heeft een enorme impact op de gezondheid van onze honden. Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij honden zijn: allergieklachten, maag- en darmproblemen, huid- en vachtproblemen, chronische ontstekingen, traanogen, gebitsproblemen en obesitas. Vaak zijn deze klachten gerelateerd aan verkeerde voeding. Als je er op tijd bij bent, dan kun je dit vaak ook weer met gezonde voeding, voedingssupplementen en andere natuurlijke hulpmiddelen oplossen. Al kost het herstel van jouw hond wel tijd. Zo pak je het gezondheidsprobleem wel bij de kern aan en verzandt je niet in allerlei vormen van symptoombestrijding, wat het probleem vaak alleen maar erger maakt.

Onze voedingsbelofte

Elke hond heeft recht op gezonde voeding! Daarom zijn wij heel kritisch en selectief in de hondenvoerproducten die wij aanbieden via de webshop van BABOO.

Dit is onze voedingsbelofte aan jou én jouw hond:

  • Wij verkopen géén hondenvoerproducten waarin dierlijke bijproducten en plantaardige bijproducten zijn verwerkt. Dit zijn ongedefinieerde afvalproducten uit fabrieken en slachthuizen, die niet worden gebruikt voor menselijke consumptie.
  • Wij verkopen hondenvoer met gezonde, verse en natuurlijke ingrediënten. Ingrediënten die je ook kunt herkennen en uitspreken, zoals: zalm, eieren en pompoen.
  • Onze hondenvoerproducten bevatten geen: gluten, soja of mais of onnodig toegevoegde zout en suikers.
  • Wij verkopen geen hondenvoer waarin allerlei kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen zijn verwerkt.
  • Wij werken alleen samen met hondenvoermerken en voerfabrikanten die transparant zijn over de ingrediënten, de herkomst van de ingrediënten en het productieproces.
  • Onze hondenvoerproducten bevatten geen ongezonde en goedkope koolhydraten, die honden slecht kunnen verteren en allerlei gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.
  • Wij verkopen géén ultrabewerkt, industrieel of commercieel hondenvoer, dat de gezondheid van onze honden kan schaden.

Alles voor een lang, gelukkig en gezond leven voor jouw hond.

Want jouw hond verdient het allerbeste!

Winkelwagen
Scroll naar boven