Retourneren

Wij zijn ervan overtuigd dat onze producten jou en jouw hond goed zullen bevallen. Toch kan het zijn dat je graag iets retour wilt sturen. Dit is uiteraard mogelijk. De kosten voor het retour zenden zijn wel voor eigen rekening, tenzij de reden voor het retourneren onverhoopt aan ons ligt. Dan krijg je de retourkosten na afloop van ons vergoed.

Lees hieronder hoe het werkt.

Herroepingsrecht

Wanneer je als consument iets koopt bij een webshop, dan heb je standaard het recht op 14 dagen bedenktijd, waarbinnen je een aankoop ongedaan kunt maken. Dit heet het herroepingsrecht. Wij verlengen deze wettelijke termijn tot 30 dagen. Dit betekent dat je bij ons binnen 30 dagen nadat jij jouw bestelling hebt ontvangen, kunt aangeven dat je van de aankoop van (een gedeelte van) jouw bestelling afziet, zonder opgaaf van reden. Na deze melding heb je vervolgens 14 dagen de tijd om het product terug te sturen.

Uitzonderingen

Let op: producten die op maat zijn gemaakt voor de klant en bederfelijke etenswaren kunnen wij helaas niet retour nemen. Hiervoor geldt wettelijk ook geen herroepingsrecht, omdat wij het product ofwel niet meer kunnen verkopen ofwel geen invloed kunnen uitoefenen op hoe het product is bewaard. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.

Aanmelden retour

Belangrijk: neem voordat je een product wilt retourneren altijd éérst contact met ons op vóórdat je het product terugstuurt. Anders kunnen wij jouw retourzending niet identificeren, geen verdere instructies en advies geven, dan wel vervolgactie ondernemen en dus jouw retourzending helaas niet in behandeling nemen.

Stuur voor het aanmelden van jouw retour een e-mail naar blaf@baboo.nl onder vermelding van ‘Aanmelden retour’, inclusief:

  • Het ordernummer
  • Jouw naam
  • Jouw adresgegevens
  • De producten die je graag wilt retourneren
  • Eventueel de reden voor de retourzending

Voor een snelle afhandeling van jouw retourzending adviseren we je om (een kopie van) de originele factuur (of ander aankoopbewijs) aan de retourzending toe te voegen.

Indien na ontvangst van de goederen de retourzending akkoord is bevonden, ontvang je binnen 14 dagen het bedrag terug op jouw bankrekening. Retouren die onverhoopt niet worden aangemeld, die wij niet kunnen identificeren of niet meer kunnen verkopen, maar die nog wel bruikbaar zijn, worden aan een goed doel geschonken.

Voorwaarden

Een pakket retour sturen brengt zowel voor jou als voor ons kosten met zich mee. Daarbij hebben wij geen invloed op het verzendproces en kunnen wij niet alles dat wij via deze weg terugkrijgen opnieuw te koop aanbieden. Er gelden daarom een aantal regels voor het retourneren:

  • Retouren die vooraf niet worden aangemeld worden niet in behandeling genomen;
  • Producten dienen – indien mogelijk – teruggestuurd te worden in de originele staat en productverpakking. Mocht het product of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te kunnen verkopen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan jou doorberekenen. Behandel het product dus met zorg;
  • Wij zijn niet verantwoordelijk voor het kwijtraken of voor diefstal of beschadiging tijdens de retourzending. Wij raden daarom aan om jouw retourzending met een track-and-trace link te verzenden. Wij raden ook aan om het bewijs van verzenden te bewaren.

Retouradres

Het adres voor retourzendingen is:

BABOO
p/a Erenpack B.V.
A. Einsteinlaan 45
9615 TE Kolham
Nederland

Tip

Wil jij liever vermijden dat je een product moet terugsturen? Meet dan eerst jouw hond goed op, voordat je een bestelling plaatst. Je vindt hier meer informatie over het opmeten van jouw hond. Zo garanderen we de perfecte pasvorm voor jouw hond én besparen we gezamenlijk op kosten en op het milieu.

Laten we samen streven naar bewuster shoppen, minder retourzendingen en meer hondengeluk!

Bedankt voor jouw begrip!

Met kwispelende groet,

Team BABOO

 

Winkelwagen
Scroll naar boven