Hoe meet ik mijn hond?

Het opmeten van jouw hond doe je het gemakkelijkst met een flexibel meetlint. Jouw hond is daarbij het beste op te meten vanuit een staande positie en op een stabiele ondergrond. Hieronder volgen nog een aantal specifieke meettips voor jou en jouw hond. 

Opmeten hondentuig

Het komt regelmatig voor dat mensen het lastig vinden om de juiste maat hondentuig te vinden voor hun hond. Dit is heel begrijpelijk, want geen één hondentuig en geen één hond is hetzelfde. Daarbij merken we dat mensen het soms lastig vinden om een hondentuig te verstellen of aan te doen bij hun hond, waardoor ze (ten onrechte) denken dat het hondentuig niet goed past.

Je kunt voor een hondentuig de volgende meetinstructie gebruiken:

    1. Bepaal de nekomvang van jouw hond. Meet de omtrek van het breedste gedeelte van de nek. Dit is vaak dichtbij de schouders. Plaats daarbij – afhankelijk van de grootte van jouw hond – één of twee vingers tussen de nek en het meetlint, voor voldoende bewegingsvrijheid voor jouw hond. Bij (hele) kleine honden is één vinger vaak voldoende, bij grote honden kun je er gerust twee vingers tussen plaatsen.
    2. Bepaal de buikomvang van jouw hond. Voor het opmeten van de omvang van de buik of borstkas is het ook belangrijk dat je het breedste gedeelte opmeet, vlak achter de schouders. Plaats één of twee vingers tussen de buik en het meetlint, om er zeker van te zijn dat het hondentuig dat je aanschaft niet te klein is.
Picture 1

Kijk vervolgens goed in de maattabel van het specifieke hondentuig. Hierin vind je de juiste maat voor jouw hond. Staat de juiste maat er niet tussen of kom je er dan nog niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan graag voor jou klaar en kijken dan graag samen met jou naar een oplossing!

Opmeten hondenhalsband

Bij een hondenhalsband hoef je alleen maar de nekomvang van jouw hond op te meten. Meet ook hier de omtrek van het breedste gedeelte van de nek. Dit is meestal dichtbij de schouders. Zorg ervoor dat je dan nog één à twee vingers tussen de halsband en jouw hond kunt plaatsen, zodat de halsband niet te strak zit voor jouw hond.

Opmeten hondenjas

De maat van een hondenjas wordt meestal bepaald door de ruglengte. Dus als sprake is van een maat 40, dan verwijst dit naar de ruglengte van een hond (in centimeters). De ruglengte van jouw hond meet je door de afstand tussen de schouderbladen en de basis van de staart te meten. Om een ​​ideale meting te garanderen, moet jouw hond wel rechtop staan. Daarnaast meet je ook nauwkeurig de nekomvang en de buikomvang van jouw hond (zie hierboven).

Opmeten hondenbadjas

Bij een hondenbadjas wordt voor de maatvoering net als bij een hondenjas meestal uitgegaan van de ruglengte van jouw hond, al komt dit meestal niet zo nauw als bij een hondenjas. Twijfel je nog over de maat? Een badjas mag best wat ruim vallen. Liever een maatje te groot dan te klein. Dit geldt eigenlijk wel voor alle hondenproducten.

Opmeten hondenmand

Mensen zijn vaak geneigd om een te kleine hondenmand voor hun hond te kopen. Prijstechnisch gezien is dit best begrijpelijk. Het komt ook doordat mensen meestal uitgaan van de buitenmaat, in plaats van de binnenmaat van de hondenmand. Hier kan nog aardig wat verschil in zitten.

Voor een goede nachtrust voor jouw hond kun je de volgende meetinstructie gebruiken: meet jouw hond op van de schouders tot de wortel van de staart. Tel er dan het liefst nog een halve pootlengte bovenop, zodat jouw hond zich ook kan uitstrekken in de mand. Ga daarbij uit van de binnenmaat van de mand, niet de buitenmaat. Dit is het juiste formaat hondenmand voor jouw hond.

Twijfel je nog over de maat? Liever dus een hondenmandmaat te groot dan te klein. Wordt het dan te krap en heb je een (vrij) grote hond? Dan kun je eventueel ook nog een hondenkussen overwegen. Je kunt ons ook altijd even om advies vragen via e-mail of via WhatsApp. Wij reageren meestal snel en staan graag voor jou klaar!

Retourneren vanwege verkeerde maat

Let op: je mag producten om hygiënische redenen niet retourneren als het in aanraking is geweest met jouw hond. Indien wij bij terugkomst constateren dat het artikel toch bevlekt of gedragen is, hondenhaar bevat, vies ruikt of gewassen is, dan wordt het product helaas niet vergoed of naar jou teruggestuurd. Het komt dan ten bate van een goed doel.

Aangezien wij helaas regelmatig worden geconfronteerd met producten die niet in nieuwstaat worden geretourneerd, moeten wij helaas deze regels hanteren voor het passen en/of terugsturen. Het is daarom beter om jouw hond van tevoren goed op te meten. Zo garandeer je een perfecte pasvorm voor jouw hond en hoef je ook geen producten te retourneren.

Meet dus alsjeblieft jouw hond goed op voordat je iets bestelt en schroom niet om ons iets te vragen. Hiermee besparen we gezamenlijk tijd en kosten én ontzien we het milieu. Wij hopen dat de bovenstaande tips jou hierbij helpen. Kijk hier voor meer informatie over het retourneren.

Laten we samen streven naar bewuster shoppen, minder retourzendingen en meer hondengeluk!

Bedankt voor jouw begrip!

Met kwispelende groet,

Team BABOO

 

Winkelwagen
Scroll naar boven