Jouw hond verdient het allerbeste als het gaat om voeding. Kan jouw hond wel wat extra ondersteuning gebruiken qua gezondheid? Of wil jij de voeding van jouw hond verbeteren? Overweeg dan eens deze 10 superfoods voor jouw hond.
Inhoud
- 1 Verse ingrediënten
- 2 1. Mag een hond appel?
- 3 2. Mag een hond broccoli?
- 4 3. Mag een hond blauwe bessen?
- 5 4. Mag een hond wortel?
- 6 5. Mag een hond komkommer?
- 7 6. Mag een hond pompoen?
- 8 7. Mag een hond ei?
- 9 8. Mag een hond zalm?
- 10 9. Mag een hond zoete aardappel?
- 11 10. Mag een hond boerenkool?
- 12 Weet wat jouw hond wél of niet mag hebben
- 13 Hoe geef ik deze superfoods aan mijn hond?
- 14 Zorg voor variatie
- 15 Conclusie
- 16 Gerelateerde producten
- 17 Hondenshampoo met Colloïdaal Zilver
- 18 Vlooiendruppels Hond – 100% Natuurlijk
- 19 Vlooienspray Hond – 100% Natuurlijk
- 20 Bio Shampoo Anti-Jeuk
- 21 Huidcrème met Colloïdaal Zilver 15ML
Verse ingrediënten
Wist je dat onbewerkte, verse en natuurlijke ingrediënten vele malen gezonder zijn voor jouw hond dan ultrabewerkt voer, zoals hondenbrokken? Dit is op zich ook logisch, want het geldt ook voor ons eigen eten. Wetenschappelijk onderzoek wijst daarbij uit dat honden die drie keer per week of vaker verse groenten krijgen, maar liefst 90% minder kans hebben op kanker. Dit zijn dus hele goede redenen om jouw hond gezond te laten eten en dagelijks verse ingrediënten en verse groenten te geven!
Voeg wat van de onderstaande verse superfoods toe aan het dieet van jouw hond om zo het basisvoer van jouw hond te verrijken en zijn of haar gezondheid een natuurlijke boost te geven.
Hier zijn 10 simpele en supergezonde ingrediënten die je zo aan de voerbak van jouw hond kunt toevoegen:
1. Mag een hond appel?
Appels zitten boordevol vitamines en vezels en zijn een geweldige toevoeging aan het dieet van jouw hond. Zorg er wel voor dat je de pitten en het klokhuis goed verwijdert, want pitten zijn giftig voor jouw hond. Snijd de appel in stukjes en geef het als een verfrissende snack tussendoor of meng het door het voer. Onze hond vindt ze heerlijk!
2. Mag een hond broccoli?
Broccoli is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Het bevat ook de stof sulforafaan. Deze stof werkt ontstekingsremmend en helpt om de lever te ontgiften. Het werkt ook goed tegen chronische ziektes. Geef in principe nooit rauwe groenten aan jouw hond, want dit kan jouw hond niet goed verteren. Je kunt de broccoli even koken of licht stomen en dan zoveel mogelijk in kleine stukjes snijden voor een betere opneembaarheid voor jouw hond.
3. Mag een hond blauwe bessen?
Blauwe bessen mag je met recht een superfood noemen. Ze zitten boordevol antioxidanten en helpen om het immuunsysteem en de darmgezondheid van jouw hond te versterken. Ze helpen ook om ontstekingen te verminderen. Geef een paar verse bessen als traktatie of meng ze door het voer van je hond. Je kunt ze ook pureren of koken in een beetje water, dit is nog beter voor de acceptatie en opneembaarheid. Voeg daarbij geen suiker toe, zoals je misschien wel voor jezelf zou doen.
4. Mag een hond wortel?
Wortels zitten boordevol bètacaroteen en vitamine A en zijn geweldig voor het gezichtsvermogen van jouw hond. Ze helpen ook bij het behoud van een gezonde vacht en huid. Rauw, gekookt of nog liever zacht gestoomd. Snijd de wortelen in hapklare stukjes en geef ze als een gezonde snack tussendoor of mix ze door het voer van jouw hond.
5. Mag een hond komkommer?
Je denkt misschien: een komkommer, dat bestaat toch voornamelijk uit water? Dat klopt, maar komkommers zijn ook heel voedzaam. Ze zijn rijk aan vezels en antioxidanten en een goede bron van vitamine C, K en mineralen zoals magnesium en kalium. Komkommers zijn daarom een hele veilige en gezonde snack voor jouw hond.
6. Mag een hond pompoen?
Pompoen zit boordevol vezels en helpt bij het reguleren van de spijsvertering van jouw hond. Kook of stoom de pompoen, pureer het en meng het door het voer. Pompoen kan ook dienen als gezonde vulling voor een kauwspeeltje of likmat, voor extra ontspanning en vermaak. Het kan ook dienen als remedie tegen constipatie. Meestal worden hiervoor de pitten van de oranje pompoen gebruikt. Die werken namelijk laxerend en helpen tegen ongewenste parasieten in de darmen van jouw hond.
7. Mag een hond ei?
Verse eieren bevatten zeer hoogwaardige eiwitten en essentiële aminozuren, die de spieropbouw ondersteunen en een glanzende vacht bevorderen. Wij koken ’s weekends graag een extra eitje voor onze hond. Verkruimel het gekookte ei over het normale voer van je hond of geef het als een gezonde snack tussendoor. Je kunt ook de eierschaal fijnmalen met een vijzel en door het voer mengen, als extra gezonde calciumbron voor de volwassen hond.
8. Mag een hond zalm?
Ja, heel graag zelfs! Met omega-3-vetzuren die goed zijn voor de huid, vacht en gewrichten, is zalm en andere vette vis een geweldige toevoeging aan het dieet van jouw hond. Gekookt, gerookt of gestoomd (niet rauw). Zorg ervoor dat de zalm graatvrij is en mix het met ander voedsel of geef het als een aparte traktatie aan jouw hond. Je kunt bijvoorbeeld ook de gefileerde zalm geven die je zelf graag op jouw brood doet. Wij delen onze zalm graag met onze hond, dan wel zonder zout en peper.
9. Mag een hond zoete aardappel?
Zoete aardappelen zijn rijk aan vezels, vitamines en mineralen. Ze zijn een uitstekende bron van gezonde, langzame koolhydraten. Ze zorgen voor een goede energiehuishouding en een gezonde spijsvertering. Kook of stoom de zoete aardappelen en snijd ze in kleine stukjes of pureer ze, om als smakelijke toevoeging door het voer van jouw hond te mengen.
10. Mag een hond boerenkool?
Boerenkool is rijk aan vitamine A, C, E en K, ijzer, calcium, magnesium, vezels en meerdere soorten antioxidanten. Het is een hele populaire superfood onder mensen. Het wordt ook wel voor honden met allergieklachten gebruikt en voor honden die veel gras eten. Geef het wel met mate en niet elke dag. Kook of stoom de boerenkool voordat je het door het voer van jouw hond doet. In de zomer kun je ook palmkool gebruiken, dit komt uit dezelfde koolfamilie.
Weet wat jouw hond wél of niet mag hebben
De meeste verse, onbewerkte voedingsmiddelen voor mensen zijn volkomen veilig om aan jouw hond te voeren. Maar niet alle gezonde ingrediënten voor mensen zijn ook geschikt voor honden. Dus niet alles wat jij in jouw koelkast of in jouw fruitschaal hebt liggen is ook gezond voor jouw hond. Als jij jouw hond fruit geeft, zorg er dan voor dat er geen pitten in zitten. Deze zijn giftig voor jouw hond. Onthoud dat honden grotendeels carnivoren zijn. Een gezond basisdieet voor honden bestaat daarom grotendeels uit dierlijke eiwitten en vetten.
Hoe geef ik deze superfoods aan mijn hond?
Wat jij jouw hond ook geeft, geef het wel met mate (overdrijf het niet). Introduceer nieuwe ingrediënten altijd in kleine stapjes, zeker als jouw hond dit niet gewend is. Anders werk je tijdelijke maag- en darmproblemen in de hand en dit is niet bepaald prettig voor jouw hond. Zo kun je ook zien hoe jouw hond erop reageert en of jouw hond het lekker vindt. Als je per ingrediënt ongeveer maximaal 10% van de dagelijkse hoeveelheid voeding aanhoudt, om mee te beginnen, dan zit je meestal wel goed.
Zorg voor variatie
Zorg voor verse en gevarieerde voeding voor jouw hond. Gevarieerde voeding is belangrijk voor een goede gezondheid. Dit geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor honden. Hiermee voorkom je bepaalde overschotten en tekorten in het lichaam. Zo kun je de gezondheid en het welzijn van jouw hond verbeteren en de algehele levensverwachting van jouw hond verhogen. De voorkeur gaat altijd uit naar biologische producten (zonder gif) en licht gestoomd, qua bereiding. Zo blijven de voedingsstoffen goed behouden en zijn ze tegelijkertijd goed verteerbaar voor jouw hond.
Conclusie
Hopelijk geeft dit artikel jou een duidelijk en beknopt overzicht van verse en natuurlijke ingrediënten, die je veilig kunt overwegen voor jouw hond. Sterker nog, ze zijn een ware verrijking voor de gezondheid van jouw hond! We hebben daarbij een aantal tips gegeven over hoe je ze het beste aan jouw hond kunt geven. Het leuke is ook: jullie kunnen er lekker samen van genieten!
Het zijn kleine veranderingen die we vandaag nog in het dieet van onze honden kunnen aanbrengen, om ze te helpen om langer, gelukkiger en gezonder te leven. Het toevoegen van gezonde ingrediënten aan het voer van jouw hond kan heel eenvoudig zijn. Op deze manier kun je het huidige voer van jouw hond verrijken en de algehele gezondheid van jouw hond verbeteren.
Alles voor een lang, gelukkig en gezond leven voor jouw hond.
Want jouw hond verdient het allerbeste!
Bij vragen neem gerust contact met ons op, wij staan graag voor jou klaar!
Gerelateerde producten
-
-
Vlooien en teken
Vlooiendruppels Hond – 100% Natuurlijk
Vanaf 16,95 Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina -
Vlooien en teken
Vlooienspray Hond – 100% Natuurlijk
Vanaf 14,95 Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina -
-